Ke Mana Kaki Melangkah...

Ku Hayati Keindahan Ciptaan Allah...

Rindu Japan!

Melawat rumah keluarga Kusunoki san 

Keluarga Kusunoki san menjemput Sha ke rumah mereka di Sakai City, Osaka. Keluarganya melayan saya sungguh baik macam dah kenal sangat lama. Sebelum ditanya, ibunya sudah sediakan sebuah bilik utk saya bersolat. Nenek Kusunoki san menjemput saya ke kelas 'Tea Ceremony'nya (http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_tea_ceremony). Oh, I miss those sweet moments!


Ada yang minta gambar kereta Kusunoki san ditunjukkan di sini.
Inilah keretanya yang dalamnya canggih dgn teknologi terkini.



 
Senang nak parking dan reverse kereta dgn adanya system ni dlm kereta ;)







Rumah Kusunoki san ada kerusi bergerak utk neneknya atau org2 kurang upaya ke tingkat atas. Tak perlu panjat tangga. Yg comelnya kerusi ni, ada music dimainkan bila kerusi ni bergerak, mcm lagu music box :)





Kebiasaannya Kusunoki san dan keluarganya akan menikmati teh sambil melihat keindahan bunga Sakura / Cherry blossoms di kala bulan mengambang di halaman rumahnya ni.

Rumah keluarga Kusunoki san sebenarnya Rumah + Buddha Temple. Ayah dan adiknya adalah monk. Rumahnya sangatlah besar. 




Inilah Baby Boy Kusunoki san dan isteri. Namanya Yuuma Kusunoki. Waktu gambar ni diambil baru berusia 2 bulan.





A happy family of Kusunoki san


I miss Japan and all my Japanese friends. Hope to meet them again in the future, insya'Allah...

2010...a busy year to be!

2010
Salam readers...


Setelah hampir sebulan 2009 melabuhkan tirainya dan tirai 2010 dibuka, ini adalah entry pertama Sha utk 2010. Terlalu banyak tanggungjawab yg perlu diselesaikan sehingga blog ini direhatkan sebentar.


Betapa waktu terlalu pantas berlalu. Lagi dikejar, lagi pantas menghilang, lagi ditinggal, lagi bertangguh...
(Tafsir Surah Al-Asr)
1. Demi masa!
2. Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian
3. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.


Semoga amal soleh yang kita lakukan pada tahun 2009 dan yg akan dilakukan pada 2010 diberkati Allah S.W.T dan mendapat keredhaan-Nya.




Ahlan wasahlan...

Today is...

About Me...

About Me...
Anak Ayah Mama, kakak Syazwani; Shazana Mustafa nama diberi, Pandanglah aku dengan mata hati; Akan kau temui ketulusan budi...

Shazana

Shazana
Laksana sinar suria
Di pagi hening bercahaya
Bagai lukisan yang sedih engkau riangkan
Dengan tawa senda gurauan
Inginku nyatakan padamu

Namun mungkin jua tak perlu
Kerna pasti nanti
Kau tak akan mengerti
Kiranya kita tak pernah bertemu

Wajahmu tak mungkin ku rindu
Andainya hati kita tak pernah bersua
Pasti mudah ku lupakan semua
Kerana ku rasa bersalah

Mengambil dirimu darinya
Dia menyintai dengan sepenuh hati
Dengan tulus murni
Kasihmu Shazana
Cintamu Shazana
Untuk dia yang masih menunggu
Kasihmu Shazana

Cintamu Shazana
Bukan untukku
Lagu: Aidit Alfian Lirik: Aidit Alfian


An-Nuur...

There was an error in this gadget

Bicara dengan ku...