Ke Mana Kaki Melangkah...

Ku Hayati Keindahan Ciptaan Allah...

Rindu Japan!

Melawat rumah keluarga Kusunoki san 

Keluarga Kusunoki san menjemput Sha ke rumah mereka di Sakai City, Osaka. Keluarganya melayan saya sungguh baik macam dah kenal sangat lama. Sebelum ditanya, ibunya sudah sediakan sebuah bilik utk saya bersolat. Nenek Kusunoki san menjemput saya ke kelas 'Tea Ceremony'nya (http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_tea_ceremony). Oh, I miss those sweet moments!


Ada yang minta gambar kereta Kusunoki san ditunjukkan di sini.
Inilah keretanya yang dalamnya canggih dgn teknologi terkini.



 
Senang nak parking dan reverse kereta dgn adanya system ni dlm kereta ;)







Rumah Kusunoki san ada kerusi bergerak utk neneknya atau org2 kurang upaya ke tingkat atas. Tak perlu panjat tangga. Yg comelnya kerusi ni, ada music dimainkan bila kerusi ni bergerak, mcm lagu music box :)





Kebiasaannya Kusunoki san dan keluarganya akan menikmati teh sambil melihat keindahan bunga Sakura / Cherry blossoms di kala bulan mengambang di halaman rumahnya ni.

Rumah keluarga Kusunoki san sebenarnya Rumah + Buddha Temple. Ayah dan adiknya adalah monk. Rumahnya sangatlah besar. 




Inilah Baby Boy Kusunoki san dan isteri. Namanya Yuuma Kusunoki. Waktu gambar ni diambil baru berusia 2 bulan.





A happy family of Kusunoki san


I miss Japan and all my Japanese friends. Hope to meet them again in the future, insya'Allah...

14 comments:

ellyWong January 26, 2010 at 8:57 PM  

k amy pun nak sgt ke sana and hope to experience the thing you have too. macam best jer hehehehe :)

Shazana January 28, 2010 at 3:23 PM  

Insya'Allah, you'll get that chance kak Amy! Sha pula nak je ke tmpt kak Amy :)

Jalak Lenteng January 31, 2010 at 1:01 AM  

sweet betul orang2 jepun ni.maka x hairan lah mereka terkenal dgn adab dan tatasusila yg terpuji..

Aziesham74 February 9, 2010 at 1:48 PM  

SALAM..WOW SHA..ADA KELUARGA ANGKAT LAGI KAT SANA EKK..BESH NYEW SHA ,,TERINGIN NAK RASA DUK KAT JEPUN TU....MCM BESH AJEW KAN...

ahmad shahrul nizam ab ghani February 10, 2010 at 11:05 PM  

sha..mtk izin nk put ur link kt my blog bleh?mine http://yoelegacy.blogspot.com

Afidalina Tumian February 13, 2010 at 1:56 PM  

sha dearie, dah lama x tervisit blog sha. ala comel jek famili kusunoki =)

Shazana February 19, 2010 at 2:38 PM  

abg rusdy: yup, japanese mmg beradab. nak minum teh pun kena berbudi bahasa :)

kak zah: nak kata best sgt duk kat jepun tu, hmmm...negara kita lagi supa dupa best la kak zah ;) negara org ni jalan-jalan je best...

shahrul: apa salahnya, letak je...thanks! lama tak dgr kbr awk ya. keep in touch, bro!

kak afi: sha pun dh lama tak update blog la kak Afi. bz sgt la. anak kusunoki comel kan? :)

enol February 20, 2010 at 8:12 PM  

wah sronoknye g japan...

Shazana February 23, 2010 at 5:24 PM  

enol: seronok tu ye juga sebab dpt bnyk pengalaman baru di negara org, tp negara sendiri tetap sangat2 best! AKU ANAK MALAYSIA!!! ;)

ahmad shahrul nizam ab ghani February 26, 2010 at 2:05 AM  

ok...this is my blog..rajin2 singgahla..keep in touch! http://yoelegacy.blogspot.com

dialicious March 12, 2010 at 2:44 PM  

baby tu comellll!nape x bwk blk sorg.heheh

Shazana March 15, 2010 at 3:48 PM  

tu la Diah, ikut hati nak je bawa balik...:)apakan daya, tak leh...hehehehe

Veric Stansbury April 28, 2010 at 4:18 AM  

sha: Urayamashii...! haha

Afidalina Tumian: Sister, where are you now? Already in Malaysia? Want to return the item i borrowed long time ago

Fyza Yoora May 19, 2010 at 7:00 PM  

a'kum.
baru faezah jumpa blog k.nana. hehehe. lembab, i know. Hehehe.
wah, Japan hontoni sugoii desu ne. (cuba la translate...hehehe) haiz, bila la agaknyer faezah leh jejak di tanah matahari terbit tu. hmm..insyallah suatu hari nanti. akak tkde facebook ke? klau ada look me up under the name Fyza Yoora. so anyways, org2 kt sini kirim salam kt akak ye.



k bye! =)

Ahlan wasahlan...

Today is...

About Me...

About Me...
Anak Ayah Mama, kakak Syazwani; Shazana Mustafa nama diberi, Pandanglah aku dengan mata hati; Akan kau temui ketulusan budi...

Shazana

Shazana
Laksana sinar suria
Di pagi hening bercahaya
Bagai lukisan yang sedih engkau riangkan
Dengan tawa senda gurauan
Inginku nyatakan padamu

Namun mungkin jua tak perlu
Kerna pasti nanti
Kau tak akan mengerti
Kiranya kita tak pernah bertemu

Wajahmu tak mungkin ku rindu
Andainya hati kita tak pernah bersua
Pasti mudah ku lupakan semua
Kerana ku rasa bersalah

Mengambil dirimu darinya
Dia menyintai dengan sepenuh hati
Dengan tulus murni
Kasihmu Shazana
Cintamu Shazana
Untuk dia yang masih menunggu
Kasihmu Shazana

Cintamu Shazana
Bukan untukku
Lagu: Aidit Alfian Lirik: Aidit Alfian


An-Nuur...

There was an error in this gadget

Bicara dengan ku...