Ke Mana Kaki Melangkah...

Ku Hayati Keindahan Ciptaan Allah...

O-tanjoubi omedetou gozaimasu

O-tanjoubi omedetou gozaimasu Sha-chan
Selamat Hari Lahir Shazana


Happy Birthday Sha

Sanah Helwa Ya Shazana...

Terima kasih, syukran jazilan, domo arigatou gozaimasu, kepada Ayah, Mama, Ili, aunts, uncles, cousins, saudara mara, guru-guru, rakan-rakan dan junior2 yang tidak melupakan tarikh hari lahirku, menelefon, menghantar SMS, email, mengucapkan Selamat Hari Jadi. Yg memberi kad dan hadiah pula, terima kasih banyak2. 
Terharu rasanya mendengar doa-doa kalian, semoga Allah kabulkan. Bukan setakat itu, hati ku juga terhibur dengan nyanyian "Happy Birthday" dari tengah malam tadi, sehingga awal pagi ni. Jawab je call, kedengaran lagu Happy Birthday. So sweet...especially nyanyian Mama Jang yg wat suara ala2 kanak2 5 tahun...hahaha. 
Malam tadi terima juga SMS dari Ili, adik kesayangan ku yg sudah pulang ke campus, " Buka la almari baju Ili, ada something utk Kak Long"...Adik ni wat surprise2 lak. Saya buka almarinya, ada la kad birthday dan Big socks. Buka stokin besar tu, ada hadiah...Oh, my sis, Thank you so much! What a lovely gifts... :) 
To Mama & Ayah: Terima kasih tak terhingga atas segala-galanya. Kalian sangat bersabar menjaga, membesarkan ku, menyayangi ku, mendidik, melayan kerenah ku dan perangai ku selama 25 tahun ini... I LOVE U, MAMA & AYAH!



Alhamdulillah...16 December 2009, usiaku genap 25 tahun! menjangkau suku abad :)
Semoga dengan pertambahan usia dan peluang hidup yg Allah berikan ini, diriku akan menjadi insan yang lebih baik dari semalam dan esok lebih baik dari hari ini. Pertambahan usia ini memberiku persoalan, adakah semakin hari semakin bertambah amalan, pahala dan ibadahku kepada Allah atau semakin bertambah usia ini semakin banyak dosa terhimpun. 
Betapa kita harus muhasabah diri setiap hari, menilai prestasi diri, bukan hanya pada urusan duniawi, tetapi ukhrowi.  


" Ya Allah, ku panjatkan kesyukuran kepadamu atas rahmat usia ini dan segala kurniaanmu. Jadikanlah aku sebagai hamba-Mu yg solehah, yg mensyukuri nikmatmu dan bantulah aku untuk mendekatkan diriku lebih dekat kepadamu, mencintaimu lebih dari segalanya, sabar dan redha atas segala ujian-Mu, bawalah aku ke arah kebaikan dan jauhkan diriku dari segala kemungkaran yang membawa kepada kemurkaan-Mu. Ya Allah, ampuni dosa-dosaku dan dosa kedua ibu bapaku dan kasihi mereka sebagaimana mereka mengasihiku sejak aku kecil. 
Ya Allah, ampuni dosa-dosa ahli keluargaku, guru-guru ku dan sahabat-sahabat ku, dan jadikan kami di kalangan hamba-hamba Mu yg soleh dan solehah, dan bantulah kami untuk mendapatkan keredhaan Mu, menjadi penghuni syurga Mu, dengan usia dan kesempatan yg Engkau kurniakan kepada kami. Aamiin..."





4 comments:

ellyWong December 16, 2009 at 2:20 PM  

happy birthday dear!!! :D

Shazana December 16, 2009 at 2:36 PM  

thanks Kak Amy! ;)

Aziesham74 December 24, 2009 at 1:33 PM  

salam Sha...aduss yai..akak ada update sebenar nya birtday sha bila kak zah lupa nak check personel dairy akak..tp still sempat kan utk ucap kan selamat ulangtahun pada adek akak ni..
semoga di rahmati allah selalu, di murah kan rezeki yew dan yg penting di panjang kan umur..kirim salam dgn emak dan ayah....dari kak azizah. salam.....

Shazana December 29, 2009 at 10:46 AM  

salam kak zah...
terima kasih. semoga Allah makbulkan doa Kak Zah, aamiin...

Ahlan wasahlan...

Today is...

About Me...

About Me...
Anak Ayah Mama, kakak Syazwani; Shazana Mustafa nama diberi, Pandanglah aku dengan mata hati; Akan kau temui ketulusan budi...

Shazana

Shazana
Laksana sinar suria
Di pagi hening bercahaya
Bagai lukisan yang sedih engkau riangkan
Dengan tawa senda gurauan
Inginku nyatakan padamu

Namun mungkin jua tak perlu
Kerna pasti nanti
Kau tak akan mengerti
Kiranya kita tak pernah bertemu

Wajahmu tak mungkin ku rindu
Andainya hati kita tak pernah bersua
Pasti mudah ku lupakan semua
Kerana ku rasa bersalah

Mengambil dirimu darinya
Dia menyintai dengan sepenuh hati
Dengan tulus murni
Kasihmu Shazana
Cintamu Shazana
Untuk dia yang masih menunggu
Kasihmu Shazana

Cintamu Shazana
Bukan untukku
Lagu: Aidit Alfian Lirik: Aidit Alfian


An-Nuur...

There was an error in this gadget

Bicara dengan ku...